Festival „Otevřená zahrada“

Třetí ročník festivalu pěveckých sborů „Otevřená zahrada“, který proběhne v sobotu 14.5. 2011 v evangelickém kostele, bude provázet téma Jižní Ameriky.
Každý ze zúčastněných sborů si pro vás chystá minimálně jednu píseň z této oblasti, v tanečním vystoupení zhlédnete ukázku tanga a milongy (tančit budou lektoři pražské školy tanga Caminito) a vrcholem pak bude uvedení skladby argentinského skladatele Ariela Ramireze „Missa Criolla“. Tato mše pro smíšený sbor a sólisty s doprovodem perkusí, kytary, charanga a kontrabasu je založená na rytmech a melodiích jihoamerického folklóru. Kapela, která pražský Mikrochór doprovodí, bude složena převážně z muzikantů, kteří z různých koutů Jižní Ameriky pocházejí (za všechny jmenujme alespoň Ernesta Javiéra Beltrána, který v libčické ZUŠ vyučuje hře na kytaru a klavír).
Naší snahou je, aby každý ročník festivalu nabídl jiný výběr vystupujících sborů. A tak zatímco loni jste mohli slyšet skvělý sbor libčické ZUŠ, letos budeme mít to potěšení přivítat nový dětský sbor, který od listopadu loňského roku funguje při ZŠ Libčice. Dále se můžete těšit na gymnaziální sbor Repetice a smíšené sbory Scandula, Rybičky, Brixiho akademický soubor a Mikrochor. Žánrově je vystoupení každého sboru neomezené, takže uvidíte jak konceptuální výstup únětických Rybiček, tak i něco z písní Jaroslava Ježka v podání Repetice….
Kromě toho bude na farní zahradě v průběhu celého odpoledne probíhat výtvarná dílna pro děti, k zakoupení budou šperky ze semínek jihoamerické rostliny asaí a budete mít možnost ochutnat plněné tortilly…

Program festivalu:

13:30   SCANDULA – Libčice nad Vltavou

14:00  SHALOM – dětský pěvecký sbor ze základní školy v Libčicích nad Vltavou

14:30  RYBIČKY – Únětice

15:30  taneční vystoupení Marie Kujínkové a Martina Fischera

16:30  REPETICE – Praha

17:30  BRIXIHO AKADEMICKÝ SOUBOR – Praha

18:30  MIKROCHOR – Praha (zazpívá slavnou mši Missa Criolla od Ariela Ramireze)

You may also like...