„Otevřená zahrada“ má téma „Improvizace“

Letošní ročník festivalu sborového zpěvu proběhne v sobotu 21.5. 2022 jako obvykle v prostorách libčické evangelické farnosti. Rádi bychom vám přiblížili, nač se letos můžete těšit.

Po dvou letech organizační improvizace, způsobené pandemickou situací, je na čase, aby se tohoto tématu chopili raději zpěváci, zpěvačky, muzikanti, tanečníci a tanečnice.

Improvizace dle definice znamená „projev, výkon, výtvor, zvláště umělecký, přednášený nebo tvořený bez předběžné konkrétní, důkladnější přípravy a bez kompozičního plánu na základě inspirace“. Co se tedy bude hrát a zpívat, nevíme předem ani my, ani účinkující. Velká část programu bude vznikat přímo na místě.

Pokud jsou mezi vámi zpěvačky a zpěváci, kteří by rádi zažili, jaké to je zpívat bez rozdaných not, je pro vás připravená dopolední hlasová dílna pod vedením Pavly Fendrichové (fotky a videa na Instagramu). Budete-li mít zájem, hlaste se do 15.5.2022 na e-mailové adrese festival.libcice@centrum.cz. Kapacita je omezena na 20 osob, v tuto chvíli zbývá ještě pár volných míst. Cena je 300,- Kč.

Anotace k dílně:

„HLAS je dar, jehož velikost a význam v našem životě často objevíme až v momentě jeho ztráty. Je základním prostředkem lidské komunikace, exprese a kreativity a současně jedinečnou, neopakovatelnou součástí každé lidské osobnosti, kterou zrcadlí. Pro mnoho z nás je pracovním nástrojem, bez kterého bychom nemohli vykonávat svoji profesi. Hlas je také kanálem, který nám přináší pravdivé zprávy nejen z našeho těla, ale i z naší duše. Ale věnujeme svému hlasu pozornost a péči odpovídající jeho nezastupitelné roli v našem životě? Možná vnímáme, že potřebujeme hlasový restart, opustit na chvíli svět, kde je třeba podávat výkony, zastavit se, objevovat, přehodnocovat, nacházet nové zdroje, hledat odpovědi… Vypravíme se na mnoho dobrodružných výprav do naší hlasové krajiny, kterou budeme společně objevovat a prozkoumávat v bezpečném prostoru.“

Během sobotního odpoledne pak uslyšíte a uvidíte tato uskupení:

  • gambový soubor ZUŠ Nová Paka + kytarový soubor ZUŠ Libčice
  • duo Terra Incognita + taneční obor ZUŠ Libčice
  • dětský sbor Cvrkot a La Folia (Tuchoměřice)
  • projekt „Řekni mi“ Ridiny Ahmedové, Antonie Nyass a Milli Janatkové
  • smíšený sbor Hravé hlasy (Praha) a
  • trio Pavla Fendrichová, Beata Hlavenková a Nataša Novotná.

Odpoledne bude pro děti na farní zahradě připravena výtvarná dílna s Lenkou Vítkovou a dva bloky příběhů vypravěče Justina Svobody. Nebude chybět ani občerstvení včetně výborné kávy a piva Valeč.

Více podrobností o programu se dočtete na facebooku:

Festival sborového zpěvu Otevřená zahrada – Hlavní stránka | Facebook

Vstupné na festival je 180,-Kč, seniorské vstupné 100,-Kč, děti vstupné neplatí. Festival pořádá Scandula, z.s. ve spolupráci s ČCE Libčice nad Vltavou a spolku LOS za finančního přispění města Libčice nad Vltavou, Nadace Věry Třebické-Řivnáčové a ÚJV Řež, a.s.

Těšíme se na vás!

Za festivalový tým

Kateřina Judová

You may also like...